Zapiekany ser camembert z figami i sosem miodowo-waniliowym

Składniki:

  • ser camembert
  • orzechy włoskie
  • figi 2 sztuki
  • sos miodowo-waniliowy: miód, laska wanilii, sok z cytryny

Przygotowanie:

Ser przekroić na pół, wbić do środka orzechy włoskie, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Na blaszkę położyć papier do pieczenia i ser. Zapiekać przez  ok 10 minut.

Przygotować sos: 2 łyżki miodu, sok z cytryny i dodać ziarenka z laski wanilii.

Figi przekroić na pół  i polać sosem.  Podawać z gorącym serem.

 

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>