Deserek jogurtowy z sosem malinowym i musli (na słodko)

Po raz kolejny deser jogurtowy z Musli Lo bez Dodatku Cukru Orkiszowe z Jagodami Goji.

Musli LO to produkt, który nie zawiera dodatku cukru. Wyczuwalna słodycz Musli LO pochodzi bowiem z naturalnych cukrów zawartych w owocach oraz jest wynikiem wzbogacenia produktu inuliną – naturalnym węglowodanem zaliczanym do rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. Musli LO orkiszowe z Jagodami Goji wyróżniają się przede wszystkim wysoką zawartością błonnika pokarmowego i niską zawartością kwasów tłuszczowych. Musli LO orkiszowe z Jagodami Goji w 82,7% składa się z płatków orkiszowych, owsianych, pszennych i jęczmiennych. Produkt oprócz zawartości błonnika pokarmowego oferuje szeroką gamę składników mineralnych i witamin. Jagody Goji uznawane są za jeden z najzdrowszych owoców świata. Chińczycy określający goji mianem „czerwonych diamentów” wierzą, że ich często spożywanie wydłuża życie. Ich nazwa podchodzi od obszaru Gojal, który znajduje się u podnóża Himalajów. To właśnie tam owoce goji można spotkać na każdym kroku (klik).

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • garść malin mrożonych
  • 3 łyżki Musli Lo bez Dodatku Cukru Orkiszowe z Jagodami Goji
  • 1 łyżka otrębów o smaku truskawkowym
  • syrop z agawy (miód/cukier)

 

Przygotuj maliny: Do rondelka wsyp mrożone maliny i gotuj do puszczenia wody na małym gazie. Dodaj syrop z agawy (miód/cukier). I gotuj aż zgęstnieje.

Jogurt posłodzić syropem z agawy (miód).

W szklance układaj kolejno otręby, jogurt naturalny, połowę musli i sosu malinowego, jogurt, drugą połowę musli i sosu malinowego.

,,,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>