Nadziewane pieczarki

 Idealne jako ciepła przekąska na sylwestra lub inną okazję spędzaną w zaciszu domowym.

Składniki:

  • 15 pieczarek
  • 100 g sera cheddar
  • 9 plastrów boczku
  • pół cebuli

Przygotowanie:

  1. Oczyścić pieczarki.
  2. Oderwać nóżki. Cebulę i nóżki drobno posiakać. Wnętrze pieczarki oczyścić.
  3. Boczek pokroić w niewielką kostkę.  Podmsażyć na suchej patelni.
  4. Do patelni dodać cebulkę i posiekane nóżki pieczarki.  Podsmażyć aż cebulka się zarumieni a pieczarki zmiękną.
  5. Główki pieczarki nadziać. Posypać potartym serem cheddar.
  6. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Nalać odrobinę wody na wys. 2 mm.
  7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20 minut. 

 

,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>