Mini pączki z serkiem homogenizowanym

 Bardzo  szybkie w wykonaniu, niezawodne oraz proste w wykonaniu. Obtoczone cukrowo-cynamonową posypką smakują cudownie.

Składniki na pełny duży talerz:

  • 300 g serka homogenizowanego naturalny
  • 3 jajka
  • 1 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki cukru pudru waniliowego (opcjonalnie zwykły)
  • ziarna z laski wanilli
  • szczypta soli

oraz:

  • olej do głębokiego smażenia
  • drobny cukier wymieszany z cynamonem

Przygotowanie:

  1. Serek homogenizowany wymieszać z rozmąconymi jajkami.
  2. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać przy pomocy łyżki.
  3. W garnku rozgrzać olej do temperatury 175 stopni C. Jego ilość jest zależna od szerokości garnka. Pączki powinny smażyć się na głębokim tłuszczu.
  4. Pączusie kłaść na rozgrzany olej, najlepiej łyżką zamoczoną wcześniej w oleju. 
  5. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu na ręczniczku papierowym. 
  6. Wymieszać cukier z cynamonem. Pączusie obtaczać w mieszance. 

,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>