Brownie bezglutenowe „kokosowe”

Jestem czekoholikiem! Nie umiem odmówić sobie jedzenia czekolady. Ze względu na wszechobecną modę na bycie „fit”, w przepisie użyłam czekolady gorzkiej. Zdrowej i na pewno mniej kalorycznej niż jej słodsze siostry :) Na dodatek te brownie jest bezglutenowe, czyli bez użycia mąki pszennej a z użyciem mąki kokosowej.

Samo zdrowie :D

Składniki:

  • 250 g czekolady gorzkiej
  • 75 g masła
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru kokosowego
  • 1/3 szklanki mąki kokosowej

Przygotowanie:

  1. Czekoladę wraz z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić. 
  2. Jajka ubić z cukrem, dodać masę czekoladową oraz mąkę kokosową. 
  3. Przełożyć do silikonowej formy 20×20 cm.
  4. Piec w temperaturze 180 stopni C (góra-dół) przez 27 minut.  

,,
One comment on “Brownie bezglutenowe „kokosowe”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>