Dorsz w sosie pomidorowym z chilli

 

Składniki:

  • 400 g polędwicy z dorsza
  • sól, pieprz
  • sos Worcestershire (opcjonalnie)
  • mieszanka przypraw All’ Arrabbiata  (czerwona papryka, czosnek, papryczka chilli, natka pietruszki i papryka Jalapenos) -Lidl
  • mąka do oprószenia ryby
  • 1 łyżka oleju kokosowego (do smażenia)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 390 g pomidorów krojonych (z kartonika lub świeże)

oraz:

  • Melvit – trendy lunch
  • fasolka szparagowa

Przygotowanie:

  1. Polędwice z dorsza myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem oraz oprószyć mąką.
  2. Rozgrzać łyżkę oleju kokosowego na patelni i smażyć rybę z obu stron. Rybę ściągamy z patelni na talerz.
  3. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy pomidory krojone w kostkę. Przyprawiamy sosem Worcestershire, solą, pieprzem i mieszanką przypraw All’ Arrabbiata (czerwona papryka, czosnek, papryczka chilli, natka pietruszki i papryka Jalapenos).
  4. Na sos kładziemy podsmażoną rybę i dusimy ok. 7 minut.
  5. Trendy Lunch przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy np. z fasolką szparagową.

 

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>