Fit Rafaello – praliny kokosowe z kaszy jaglanej

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 500 ml mleka kokosowego
  • 8 daktyli bez pestek/ cukier kokosowy (można użyć więcej)
  • laska z wanilii
  • 1/3 szklanki wiórek kokosowych
  • garść migdałów/płatków migdałów
  • do obtoczenia: mąka kokosowa /  wiórki kokosowe

Przygotowanie:

  • Kaszę opłukać, zalać mlekiem kokosowym, dodać pokrojone w kostkę daktyle i laskę wanilii i gotować do momentu aż kasza wchłonie całe mleko – około 20 minut. Na koniec przykryć pokrywką i zostawić na 5 minut. Kasza powinna być miękka. Studzić do momentu aż będzie letnia.
  • Kaszę przełożyć do naczynia. Dodać wiórki kokosowe i garść płatków migdałów lub migdałów bez skórki. Zmiksować przy pomocy blendera lub melaksera.
  • Chłodzimy w lodówce przez 1 godzinę. Następnie robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach kokosowych lub mące kokosowej.
  • Trzymamy w lodówce.
,,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>